Ekipman

Türkiye Kıyıları Turumda yaşıyarak edindigim bilgilerdir?

  • Lastikler

Uzun turlarda en önemli ekipman lastiktir.Çünkü lastikler yolla olan temasınızda, kaybedeceginiz güc ve kontrolun miktarını belirler? Bu yüzden kalınlıgı 2.00 ile 1.5 arasında değişen dişiz ama kanallı lastikleri seçin.Böylece yolla lastik arasında olacak esneme payını engellemiş olursunuz.Ve daha seri bir sürüş gerçekleştirirsiniz.

  • Jant göbekleri

Kaliteli jant göbekleri, daha seri bir sürüş ve daha az arıza verme olasılıgı sağlar.Uzun turlarda 30 kg civarında yükümüzün oldugunu varsayarsak, kalitesiz jant göbekleriyle yük taşımak ayrıca risktir.

  • Sele

Turda kullanacagınız seleyi mutlaka daha önce denemiş olmanız gerekir.Alırken vucudunuzla az temas edicek, yumuşak bir sele olmasına dikkat edin.

  • Kadro

Eger daha önce 500km ve üzeri tur yapmadıysanız, kadronuzun vucudunuza uzun yolda rahatsızlık verip vermeyecegini iyice düşünün hatta 3-4 günlük kısa turlar yapın sonuçları inceleyin.Örnegin ben kullandıgım kadronun dik şekildeki açısına alıştıgım için daha engin açılara sahip bisiklet kullandıgımda bel agrıları çekerim.

  • Bagaj

Tur bagajı satın alırken hafifliginden ve markasından ziyade sağlamlığına bakın.Ben Türkiye Kıyıları Turumda iki kez bagaj kırdım.Bagajım aleminyum oldugu için kaynakçı bulmak cok zor oluyor ayrıca yüksek fiyatlara yaptırıyorsunuz.Aleminyum bagaj yerine cok esnetik,hafif ve pahalı olmayan demir bagajları tercih ediniz.Şehirden uzak,inin cinin top oynadığı bi yerde 30 kg yükle kalmak istemiyorsanız eger :)

  • Tur Çantası

Tur çantası alırken, su geçirmeyen, dikişleri saglam olan bir çanta almanızı tavsiye ederim.Orta derece fiyatları olan cantalar genelde su geçirirler, bunu önlemek için yanınızda mutlaka çöp poşeti bulundurun.Şaka değil en altta açıklıcam faydalarını :)

  • Çöp poşeti

Çöp poşeti gizli bir kahramandır.Baktınız yağmur başladı hemen çantalarınıza geçirirsiniz? Bir damla sızıntı yapmaz.Süpriz bir rüzgarla karşılaştınız hemen üstünüze geçirirsiniz, gögüsünüzü korumuş olursunuz, çok ciddi hastalıkları kapı dışında bırakırsınız aynı zamanda sizide yagmurdan korur.Kamptan sonra doğanın içinde oldugunuz için çöp tenekesi bulamayabilirsiniz, hemen bi poşet açarsınız doldurursunuz.Çöp poşetlerininde doğaya zararı muhakkak var ancak düzenli depolama sayesinde en aza indirebiliriz.

Uzun Turlarda Kullanılan Ekipmanlar

  1. Kask

  2. İlk yardım çantası

  3. İç lastik

  4. Fren ve vites teli

  5. Alyan takımı

  6. Fren pabucu 2 adet

  7. Ön Ve arka aydınlatma

  8. Reflektörlü yelek

  9. Km saat

  10. Kask aynası

  11. Zincir sökme aparatı

  12. Suluk

  13. Kamp için, çadır, uykutulumu, mat

  14. >> Bol bol Ezginin Günlügü ve Bob Marley şarkısı

  15. >>>>>>>> ÖZGÜRLÜK VE CESARET >>>>>>>>

Share this Post


“Ekipman” için 2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir